fa_tn/luk/17/intro.md

2.8 KiB
Raw Permalink Blame History

نکات کلی لوقا ۱۷

مفاهیم خاص در این باب

مثالهای عهد عتیق 

عیسی از زندگی نوح و لوط استفاده می‌کند تا به پیروان خود تعلیم دهد. نوح هنگام سیل آماده بود، و آنها نیز باید برای آمدن عیسی آماده باشند، چون هنگام آمدن به آنها هشداری نمی‌دهد. همسر لوط آن شهر شرور را آنقدر دوست داشت که خدا هنگام نابود کردن آن شهر، او را نیز مجازات کرد و آنها نیز باید عیسی را بیش از هر چیز دوست داشته باشند. 

خوانندگان شما احتمالاً برای درک تعلیم عیسی در این قسمت به کمک نیاز داشته باشند.  

آرایه‌های ادبی مهم در این باب

موقعیت فرضی 

موقعیت‌های فرضی در واقع وضعیت‌هایی هستند که اتفاق نیافتاده‌اند. عیسی از موقعیتی فرضی استفاده می‌کند تا بگوید برای آنانی که باعث گناه کردن دیگران می‌شوند چه اتفاقی می‌افتد، اتفاقی که از غرق شدن بدتر است (لوقا ۱۹: ۱- ۲) و موقعیتی دیگر که با آن شاگردان را به خاطر ایمان کم توبیخ می‌کند

. (See: rc://en/ta/man/translate/figs-hypo)

پرسش‌های بدیهی

عیسی از شاگردانش سه سوال می‌پرسد(لوقا ۱۷ : ۷- ۹) تا به آنها تعلیم دهد که حتی آنانی که به او خدمت می‌کنند فقط از طریق فیض است که پارسا شمرده شده‌اند.

(See: rc://en/ta/man/translate/figs-rquestion and rc://en/tw/dict/bible/kt/grace and rc://en/tw/dict/bible/kt/righteous)

مشکلات محتمل دیگر در ترجمه این باب 

«پسر انسان» 

عیسی در این باب خود را به عنوان پسر انسان اشاره می‌کند. زبان شما شاید اجازه ندهد که اشخاص طوری از خود حرف بزنند که گویی درباره کس دیگر صحبت می‌کنند.

(See: rc://en/tw/dict/bible/kt/sonofman and rc://en/ta/man/translate/figs-123person)

متناقض‌نما 

متناقض‌نما جمله‌ای درست است که چیزی به نظر غیر ممکن را توصیف می‌کند. در این باب متناقض‌نما روی می‌دهد: « هر که خواهد جان خود را برهاند، آن را هلاک خواهد کرد و هر که آن را هلاک کند آن را زنده نگاه خواهد داشت» (لوقا ۱۷: ۳۳)