fa_tn/1ch/front/intro.md

6.7 KiB
Raw Permalink Blame History

مقدمه ی کتاب اول تواریخ

بخش اول: اطلاعات کلی

رئوس مطالب کتاب اول تواریخ

۱. فهرست اعقاب آدم (۱:۱-۹:۴۴)

  • از آدم تا یعقوب (۱:۱-۲:۲)
  • فرزندان یعقوب (۲:۲-۹:۴۴)

۲. مرگ شائول و آغاز سلطنت داود (۱۰:۱-۲۹:۳۰)

  • شائول می میرد(۱۰:۱-۱۴)
  • داود اورشلیم را تسخیر می کند(۱۱:۱-۹)
  • مردان توانای داود (۱۱:۱۰-۱۲:۴۰)
  • داود موفق می شود(۱۳:۱-۲۲:۱)
  • داود مقدمات ساخت معبد توسط سلیمان را آماده می کند(۲۲:۲-۲۹:۳۰)

موضوع کتابهای اول و دوم تواریخ چیست؟

کتاب اول تواریخ خط سیر اعقاب آدم تا شائول و تاریخ قوم اسراییل در زمان داود را بازگو می کند. کتاب دوم تواریخ در ابتدا تاریخ اسراییل در زمان سلیمان و در انتها حمله ی بابلی ها به یهودا و انتقال بعضی از مردم به بابل را بیان می کند. نویسندگان این دو کتاب احتمالا آنها را برای یهودیانی که از تبعید در بابل بازگشته بودند به رشته ی تحریر در آوردند. هدف آن نیز تعلیم مردم برای جلوگیری از سرپیچی آنها از فرمان خدا بود زیرا پدرانشان مرتکب چنین خطایی شده بودند. 

عنوان این کتاب چگونه باید ترجمه شود؟

مترجمین می توانند از عنوان مرسوم « اول تواریخ» یا «تواریخ اول» استفاده کندد. شما همچنین می توانید آنرا« سرگذشت پادشاهان یهودا و اسراییل ، کتاب یک » یا« کتاب اول سرگذشت پادشاهان یهودا و اسراییل» ترجمه کنید. 

نویسندگان کتابهای اول و دوم تواریخ چه کسانی هستند؟

نویسندگان کتابهای اول و دوم تواریخ مشخص نیستند. اینطور آمده است که آنها در زمان نگارش تواریخ از کتب دیگر استفاده کرده اند. اسامی کتابهای دیگر به شرح ذیل است:«تواریخ ساموئل پیشگو{رائی}»،« تواریخ ناتان پیشگو{رائی}»،« تواریخ گاد پیشگو{رائي}»،« تاریخ ناتان نبی»،«تواریخ شمعیای نبی وایدو»،«سرگذشت ایدوی نبی»و«کتابهای پادشاهان یهودا و اسراییل»

چرا کتابهای تاریخ پادشاهان اسراییل چندگانه اند؟

کتابهای تواریخ وپادشاهان بیانگر تاریخ مشابه هستند اما کاملا به هم شبیه نمی باشند. نویسندگان تواریخ بیشتر درباره ی پادشاهان یهودا قلم زده اند که به یهوه و پیمانهایش وفادار بودند. نویسندگان از یهودیان می خواستند که درباره ی داود و سلیمان به دقت تفکر کنند و همینطور نیز در مورد یهوشافات و حزقیال و یوشع زیرا آنها به اولادشان تعلیم دادند که یهوه را بپرستند و توبه کنند. نویسندگان می خواستند یهودیان و رهبرانشان را به اطاعت ازتورات و احترام به پیمانهای خدا تشویق کنند. 

(See: rc://en/tw/dict/bible/kt/covenant)

بخش دوم: مفاهیم مهم مذهبی و فرهنگی 

چرا خدا مردم اسراییل را مجازات کرد؟

خدا مردم اسراییل را بدین علت مجازات کرد که سرپیچی کرده و خدایان دروغین را پرستش کردند. خدا آنها را با امراض و بلایا و شکست در جنگها مجازات نمود اگر چه بعدا آنها را مورد بخشایش قرار داد و به آنها گفت که در صورت توبه واطاعت می توانند دوباره موفقیت را بدست آورند. نویسندگان کتابهای اول و دوم تواریخ بصورت متوالی به خوانندگان یادآوری می کنند که خدا مردمانش را به سبب نافرمانی مجازات می کند. آنها از خوانندگان می خواهند که بدانند باید از خدا اطاعت کنند.

چرا اتحاد با کشورهای خارجی در این کتابها عملی شریرانه در نظر گرفته می شود؟

یهوه رهبر و حافظ قوم اسراییل بود. مردم اسراییل باید به جای اتکا به اقوام دیگر به یهوه اعتماد می کردند تا محافظ آنها باشد.

بخش سوم: مسایل مهم ترجمه

معنی کلمه ی«اسراییل» چیست؟

نام«اسراییل»به شیوه های مختلف در کتاب مقدس بکار رفته است. یعقوب پسر اسحاق بود. خدا نام یعقوب را به اسراییل تغییر داد. نوادگان یعقوب به قومی تبدیل شدند که اسراییل نامیده شد. در نهایت قوم اسراییل به دو پادشاهی تقسیم می شود. پادشاهی شمال اسراییل نام گرفت و پادشاهی جنوب یهودا نامیده شد. 

عبارت«خدا را جستجو کردن» به چه معنایی است؟

نویسندگان کتابهای اول و دوم تواریخ معمولا از عبارت«خدا را جستجو کردن» استفاده می کردند. معنی آن تلاش برای جلال دادن و سپاسگزاری از خدا است. همچنین می توان آنرا طلب یاری از خدا دانست. این مفهوم را نباید از آن استنباط کرد که خداوند پنهان شده است. 

(See: rc://en/ta/man/translate/figs-metaphor)

عبارت «در این روز» به چه معنی است؟

نویسندگان از عبارت «در این روز» به زمانی که کتاب را می نگاشتند استفاده می کنند. مترجمین باید بدانند که این عبارت به زمان گذشته دلالت می کند. شاید بتوان آنرا چنین نیز ترجمه کرد: «در این روز که زمان نگارش این کتاب است» یا « در این روز در زمان نگارش». این عبارت عبری در کتاب اول تواریخ ۴:۴۱،۴۳-۵:۲۶؛۱۳:۱۱؛۲۰:۲۶؛۲۱:۱۰؛۳۵:۲۵ آمده است.