fa_tn/zep/front/intro.md

3.6 KiB
Raw Permalink Blame History

معرفی کتاب صفنیا

بخش ۱: معرفی کلی

طرح کلی کتاب صفنیا

۱- صفنیا این کتاب را معرفی می‌کند (۱:۱) ۲-یهوه [خداوند] یهودا و ملت‌ها را مجازات خواهد کرد (۲:۱ـ ۱۸) ۳-یهوه [خداوند] یهودا را به توبه دعوت می‌کند (۲ :۱-۳) ۴-یهوه [خداوند] ملت‌ها را داوری خواهد کرد (۲ :۴-۱۵)

  • فلسطین (۲ :۴-۷)
  • موآب و عمون (۲: ۸-۱۱)
  • مصر (۲ :۱۲)
  • آشور (۲: ۱۳-۱۵)

۵- یهوه [خداوند] اورشلیم را داوری خواهد کرد (۳: ۱-۸) ۶- یهوه [خداوند] قوم خود را پاک خواهد کرد وبه سمت خود برگردانده، آنها را دوباره گردآورده برکت خواهد داد(۳ :۹-۲۰)

کتاب صفنیا درباره چیست؟

صفنیا، به یهودا و ملت‌های دیگر در مورد مجازات آنها توسط یهوه [خداوند] هشدار داد. او همچنین درباره این که یهوه [خداوند] چگونه آنها را باز خواهد گردانید، نبوت کرد.

(See: rc://*/tw/dict/bible/kt/dayofthelord)

عنوان این کتاب چگونه باید ترجمه گردد؟

عنوان سنتی این کتاب «کتاب صفنیا» یا تنها «صفنیا» است. مترجمان مختارند این کتاب را «سخنان صفنیا» بنامند.

(See: rc://*/ta/man/translate/translate-names)

چه کسی کتاب صفنیا را نوشت؟

صفنیا خود این کتاب را نوشت. اما در عهد عتیق چهار شخص مختلف به نام صفنیا وجود داشتند. احتمالا صفنیایی که نویسنده این کتاب است، از نوادگان حزقیا پادشاه و یکی از عموزادگان پادشاه یوشیا بوده است. او در اورشلیم می‌زیست. او تقریبا هفت سال پس ازاشعیا نبی و میکای نبی آغاز به نبوت کرد. صفنیا تقریبا در زمان سلطنت پادشاه یوشیا  (درحدود سال‌های ۶۴۰-۶۲۱ قبل از میلاد)، دقیقا پیش از آغاز نبوت ارمیا پیام‌های یهوه [خداوند] را اعلام کرد.

بخش ۲: مفاهیم مهم فرهنگی و مذهبی

آیا زمان آغاز نبوت صفنیا مردم یهودا به یهوه [خداوند] وفادار بودند؟

مَنَسی، پدربزرگ یوشیا، یکی از بدترین پادشاهان یهودا بود. او مردم را به سوی پرستش دیگر خدایان هدایت کرد. پس از او پسرش آمون سلطنت را به دست گرفت ولی دو سال از سلطنتش نگذشته بود که کشته شد. یوشیا پسر آمون هشت ساله بود که به پادشاهی رسید. یوشیا پرستش و احترام گذاردن به یهوه [خداوند] را آموخت. احتمالا پس از این که یوشیا بیشتر بت‌ها و عبادتگاه‌های خدایان دروغین را در یهودا از بین برد، صفنیا نبوتش را آغاز کرد.

(See: rc://*/tw/dict/bible/kt/falsegod)

چه کشوری قصد حمله به یهودا را دارد؟

صفنیا  مدام در مورد حمله یک  کشور بیگانه به قلمرو پادشاهی یهودا صحبت کرد. احتمالا منظور صفنیا بابل بود. هرچند کتاب صفنیا هرگز نامی از این قوم نمی‌برد.