fa_tn/rom/04/intro.md

30 lines
2.3 KiB
Markdown
Raw Permalink Blame History

This file contains invisible Unicode characters

This file contains invisible Unicode characters that are indistinguishable to humans but may be processed differently by a computer. If you think that this is intentional, you can safely ignore this warning. Use the Escape button to reveal them.

This file contains Unicode characters that might be confused with other characters. If you think that this is intentional, you can safely ignore this warning. Use the Escape button to reveal them.

# نکات کلی رومیان ۴
## ساختار و قالب بندی
برخی از ترجمه‌ها آیات منظوم را در سمت راست و با فاصله بیشتری از مابقی متن قرار می‌دهند تا خواندن آنها آسان‌تر شود. ULB این کار با آیات ۷- ۸ این باب انجام می‌دهد که کلامی از عهد عتیق هستند.
## مفاهیم خاص در این باب
### هدف از شریعت موسی
پولس این باب را بر اساس
پولس بر اساس آنچه که در باب ۳ آمده، موضوع مورد بحث خود در این باب را ارائه می‌دهد. او نحوه عادل[پارسا] شمردگی ابراهیم، پدر اسرائیل، را توضیح می‌دهد. حتی ابراهیم هم نمی‌توانست به واسطه عمل خود عادل[پارسا] شمرده شود. اطاعت از شریعت موسی فرد را از دید خدا عادل[پارسا] نمی‌سازد بلکه اطاعت از فرامین خدا طریقی است که شخص ایمان خود به خدا را نشان می‌دهد. مردم همیشه تنها به واسطه ایمان عادل[پارسا] شمرده می‌شوند.
(See: [[rc://*/tw/dict/bible/kt/justice]] and [[rc://*/tw/dict/bible/kt/lawofmoses]] and [[rc://*/tw/dict/bible/kt/faith]])
### ختنه
ختنه برای قوم اسرائيل مهم بود. چنین عملی مردان را به عنوان نواده ابراهیم نشانگذاری می‌کند. ختنه همچنین نشان عهد بین ابراهیم و یهوه بود. گرچه، کسی به صِرف مختون بودن عادل[پارسا] شمرده نمی‌شود.
(See: [[rc://*/tw/dict/bible/kt/circumcise]] and [[rc://*/tw/dict/bible/kt/covenant]])
## آرایه‌های ادبی مهم در این باب
### سوالات بدیهی
پولس در این باب از پرسش‌های بدیهی استفاده می‌کند. ظاهراً هدف از به کارگیری این سوالات وا داشتن خوانندگان به دیدن گناهانشان است تا به آن خاطر به عیسی ایمان داشته و توکل[اعتماد][تکیه] کنند.
(See: [[rc://*/ta/man/translate/figs-rquestion]] and [[rc://*/tw/dict/bible/kt/guilt]] and [[rc://*/tw/dict/bible/kt/sin]])