fa_tn/3jn/front/intro.md

3.2 KiB
Raw Permalink Blame History

معرفی نامه‎ی سوم یوحنا

قسمت اول: مقدمه کلی

خلاصه‎ای از نامه‎ی سوم یوحنا

  1. مقدمه (1:1)
  2. تشویق و فرمان به مهمان‎نوازی (8-1:2)
  3. دیوترفیس و دیمیتریوس (12-1:9)
  4. بخش پایانی (14-1:13)

نامه‎ی سوم یوحنا توسط چه کسی نوشته شد؟ّ

در نامه اسمی از نویسنده آورده نشده و نویسنده تنها خود را به عنوان پیر[شیخ کلیسا] (../01/01.md) معرفی کرده است. این نامه احتمالا توسط یوحنای رسول نوشته شده است.

نامه‎ی سوم یوحنا راجع به چیست؟

یوحنا این نامه را به یکی از ایمانداران به نام گایوس نوشته است. او به گایوس فرمان داد تا پذیرای ایماندارانی باشد که قصد سفر به این مناطق را داشتند.

عنوان این کتاب چگونه باید ترجمه شود؟

مترجمان ممکن است بخواهند این کتاب را با همان عنوان پیشین نام گذاری کنند، "3یوحنا" یا "سوم یوحنا" یا ممکن است عنوان واضح‌تری انتخاب کنند، مثل "نامه‎ سوم یوحنا" یا "سومین نامه‎ای که یوحنا نوشت".

قسمت دوم: مفاهیم مهم مذهبی و فرهنگی

مهمان‎نوازی چیست؟

مهمان‎نوازی یکی از مفاهیم مهم در خاورنزدیک باستان بوده است. مهربانی با بیگانگان و یاری کردنشان در صورت لزوم از اهمیت برخوردار بود. در نامه‎ دوم، یوحنا مسیحیان را از پذیرش معلمان دروغین بازمی‌دارد و در نامه‎ سوم، یوحنا مسیحیان را به پذیرش معلمان امین فرامی‌خواند.

قسمت سوم: اشکالات مهم ترجمه

نویسنده چطور نسبت‎های خانوادگی را در نامه‌اش به کار برده است؟

نویسنده واژه‎ی "برادر" و " فرزند" را به گونه‎ی به کار برده است که می‌تواند گیج‌کننده باشد. کتب آسمانی اغلب واژه‎ی "برادر" را برای اشاره به یهودیان به کارمی‎بردند؛ ولی در این نامه، یوحنا از این واژه برای اشاره به مسیحیان استفاده کرده است. همچنین یوحنا برخی از ایمانداران را "فرزند" می‌خواند، ایماندارانی را که به آنها اطاعت از مسیح را آموخته است.

یوحنا همچنین واژه‎ی "غیریهودیان" را به گونه‎ای به کاربرده است که می‌تواند گیج‌کننده باشد. کتب آسمانی اغلب واژه‎ی "غیریهودیان" را برای اشاره به مردمی که از قوم یهود نیستند به کارمی‌بردند ولی در این نامه یوحنا این واژه را برای اشاره به کسانی که به عیسی ایمان نداشتند آورده است.